снимка БулфотоВъзможно е да има множество причини и интерпретации защо Сараят

...
снимка БулфотоВъзможно е да има множество причини и интерпретации защо Сараят
Коментари Харесай

Огнян Минчев: ГЕРБ и Борисов са поредния партньор на етнокорпоративната пирамида ДПС

снимка Булфото

Възможно е да има голям брой аргументи и тълкования защо Сараят изостави Борисовв предлагането му за привикване на Велико народно събрание и приемане на нова конституция. За мен фокусът на обяснението пада върху добре познатия факт, че ГЕРБ и Борисов са следващия сътрудник на етнокорпоративната пирамида Движение за права и свободи, на които им следва да платят сметката за последните 11 години ръководство под патронажа - както нормално - на Ахмед Доган, съобщи.

Днес центърът на София е блокиран от цивилен митинги, които са все по-тясно фокусирани върху настояването на една оставка - тази на Бойко Борисов. Искат и оставката на Гешев, само че без доста постоянно да се сещат и да упорстват за нея. Оставката на Доган не желае никой - Кръстникът няма от къде да подаде оставка, пише политологът Огнян Минчев в обществената мрежа фейсбук.

Бойко Борисов гъвкаво се опитваше да избегне ориста на своите предшественици - Филип Димитров, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев - които заплатиха цялата сметка, изпиха докрай чашата на своето съдружно съдействие с Движение за права и свободи.

Борисов отхвърля и до ден сегашен да сътвори открита коалиция сред ГЕРБ и ДПС и - може би прекомерно наивно - има вяра, че като си скрие главата в пясъка, общият " щраус " на алъш-вериша му със Сарая става незабележим. Напротив.

Към Сарая от десетилетие тече пълноводния поток на европейските фондове, публичните поръчки и големите корупционни масиви, посредством които действа олигархичната машина на сегашното ръководство.

Пари - власт - пари прим... Алчността на Сокола е пословична даже и за хищна птица, а метастазите на тумора - на Сарая са задушили всички съществени обществени институции на страната.

Това е явно - очевидно за всички. Ако през последните 30 години властовият център на задкулисието се отбелязва с повече или по-малко нереалните названия като " мафия ", " олигархия " и така нататък, през днешния ден директната връзка сред превзетата страна и властовата пирамида на задкулисието има 2-3 съответни нарицателни имена...

Днес е време на поредна трансформация. Гущерът би трябвало още веднъж да отреже опашката си като я показа за " главата ". Змията в Сарая би трябвало да съблече следващата си кожа, ГЕРБ, с която маскира следващото си ръководство.

Нямам доказателства, само че имам все по-силното чувство, че договорките в тази посока са към този момент направени. На площада на митинга прожекторите и микрофоните са фокусирани върху Бойко Борисов. Лобистите на мастити олигарси на митинга все по-рядко загатват други имена.

Единствено водачът на Демократична България Христо Иванов загатва името, делата и документите на Ахмед Доган - другите не дръзват да упоменат " името господне ". Дали олигарсите не са се разбрали зад кулисите? Дали самият Бойко Борисов няма да се опита да влезе в договорката - да контракти оставката си против гаранции да не бъде неспокоен в бъдеще?

Вече 30 години България потъва в безвремието с триумфа на олигархичната мафия да контракти поредност от ритуали за промяна на политическата кожа - Съюз на демократичните сили, Национална движение „Симеон Втори", Тройна коалиция, ГЕРБ, Орешарски, ГЕРБ... и да резервира контрола си върху обществото и превзетата страна. Днес тече следващото изхлузване на следващата политическа кожа...

Възможно ли е някой да настъпи главата на змията, преди да се е пременила с нова кожа? На времето възрожденците пееха " Дорде е мъничка змията... " Голяма е към този момент змията, ненаситна е... Не съм оптимист - не и през днешния ден, когато виждам какво се случва. За следващ път.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР